Dudak Enjeksiyonu Yapım Nedenleri
07 Temmuz 2024

Dudak Enjeksiyonu Yapım Nedenleri

Dudak Enjeksiyonu

Dudaklar, yapısında bulunan damarlar ve hareketliliği göz önüne alındığında, dolgu enjeksiyonlarına doğal ve olumlu sonuçlar vermektedir. Dudak dolgusunda ilk hedef, dudak kalbi kısmıdır. Bu bölge, üst dudağın orta kısmı ve alt dudağın bu bölümleri birleştiği nokta olarak tanımlanır. Uzmanlar tarafından yapılan dolgu enjeksiyonlarıyla bu bölgeye hacim ve dolgunluk kazandırılır. Enjeksiyon ile bölgeye hacim ve kontur kazandırılması yöntemidir. Son zamanlarda oldukça popüler olan dudak dolgusu, estetik ve ağrısız bir operasyondur. Dudak dolgusunu gerçekleştirecek uzmanın dudak estetiği planlaması yaparken dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Bu noktalar arasında dolgu yapılacak dudağın genel ağız ve yüz yapısıyla uyumlu olması gerekmektedir. Dudakların köşeleriyle orantılı biçimde yapılacak dolgu, doğru ve yüzü aydınlatan sonuçlar verecektir. Vücudumuz genelinde olduğu gibi, dudaklarımız da genetik miraslarla biçim almıştır. Dudaklar deformasyona karşı dirençli yapısıyla uzun ömürlüdür. Dudaklar, bireyde dikkat çeken ilk detaylar arasında yer almaktadır.

Dudak Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Dudaklar, yapısı itibarıyla fazlaca sinir barındırmaktadır. Bu nedenle öncelikle uygulama yapılacak kısma anestezi içeren krem sürülür. Yaklaşık 15 dakikanın ardından, yani kremin etkisini gösterdikten sonra, mikro uçlu iğnelerle, dudaklara yapılan dudak estetiği planlamasına uygun bir şekilde dolgu maddesi enjeksiyonu yapılır. Bu uygulamanın süresi 15-20 dakika arasındadır. İkinci seans uygulaması için hastanın 6-9 ay gibi bir süre beklemesi gerekmektedir. Tabii ki ilk uygulama ardından dudaklar hacim kazanmış ve estetik bir görünüme sahip olmuş olacaktır. Dudak dolgusu sonrası birey, uygulama bittiği anda normal hayatına dönebilir ve herhangi bir ağrı hissetmez.

Dudak Enjeksiyonu Yapılma Nedenleri

  • Dolgunlaştırma
  • Asimetrik durumlarda düzeltme
  • Şekillendirme
  • Sarkmaların giderilmesi
  • Hassas dudak çizgilerinde düzeltme
  • Kontur belirginleştirme

Dudak Enjeksiyonu Sonrası

Taburcu: Yapılan dudak dolgusu işlemi sonrasında 30 dakikalık bir gözetimin ardından bireyler evlerine dönebilir.

Beslenme: Dudak enjeksiyonu yaptıranlar, operasyonun hemen ardından lokal ödeme neden olabileceğinden bir saat süreyle herhangi bir şey yememesi ve içmemesi gereklidir. Ayrıca ruj ya da parlatıcı da sürülmemelidir.

Ödem, Şişlik ve Ağrı: Dudak enjeksiyonu sonrasında iğne ucunun girdiği noktalarda hafif kızarıklık veya morluklar görülmesi normaldir. Bu durum 2-3 gün içerisinde normale dönmekte, ilerleyen zamanda da dudaklar olması gereken halini almaktadır.

Enjeksiyon Kalıcı mıdır: Enjeksiyonda kullanılan maddenin yapısı açıkça ifade edilirse, dolgu için kullanılan madde hyalüronik asit olarak adlandırılmaktadır. Bu madde zaman içerisinde beden tarafından emilebilir. Buradaki "zaman içerisinde" ifadesi, "dudaklar ne zaman eski haline döner" sorusunu beraberinde getirmektedir. Bu süreyi kişinin fiziksel yapısı, yaşam tarzı ve diğer dış koşullar belirlemektedir. Ortalama şartlarda dudak dolgusu süresi 4-6 ay gibi bir süre sürmektedir.

Zararlar ve Yan Etkiler: Dudak dolgusu operasyonu ile bedene enjekte edilmiş olan hyalüronik asit, zaten bedenin kendi içinde bulunan bir yapı olduğundan herhangi bir risk içermemektedir. Ancak iğnenin girdiği kısımlarda kısa süreli şişlik ve morluk görülebilmektedir. PRP tedavisi mantığında olduğu gibi bireyin kendi kanı cildine tekrar enjekte edilmesinde de aynı yan etkiler gözlenebilmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Dudak Botoksu ve Dudak Dolgusu

Dudak Botoksu ve Dudak Dolgusu

Güncel

Dudak Patlaması Belirtileri ve Tedavisi

Dudak Patlaması Belirtileri ve Tedavisi